Aero TV aneb nechte děti nahlédnout do zákulisí kina! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Aero TV aneb nechte děti nahlédnout do zákulisí kina!

Žižkovský filmový ateliér Aeroškola otevírá od října zcela nový kurz zaměřený na reportáž a kulturní zpravodajství.

Děti od 11 do 15 let díky němu poodhalí zákulisí sítě spřátelených pražských artových kin Aero, Světozor a Bio Oko, odkud budou reportovat z premiér, festivalů a dalších kulturních akcí.

Účastníci atraktivního kurzu se během osmi týdnů naučí principům reportáže, včetně základů tvorby scénáře, střihu, natáčení a moderování.

„Aktivní tvorba je nejlepší cestou, aby děti pochopily, jakým způsobem fungují média. V novém kurzu naučíme děti základům práce reportážního moderátora, režiséra, kameramana, zvukaře a částečně i střihače,“ popisuje koordinátor kurzu Mirek Velš z kina Aero.

Právě on a další zkušení instruktoři z populárního filmového tábora Aertěk budou dětem poskytovat během kurzu profesionální asistenci. „Výstupy v podobě krátkých videí budeme umisťovat na Youtube a dalších sociálních sítích. Těšíme se, že zprostředkujeme dění v kinech Aero, Bio Oko a Světozor v novém neotřelém pohledu dětí-reportérů,“ doplňuje ředitelka Aeroškoly Linda Arbanová.

Účastníci kurzu budou vytvářet medailonky osobností spojených se zákulisím kin, budou pořizovat reportáže z premiér či vernisáží, rozhovory s hosty nebo ankety s diváky. Scházet se budou jedenkrát až třikrát týdně v průběhu dvou měsíců trvání kurzu.

Od videobloggingu po seniorské kurzy

Vedle Aero TV spouští Aeroškola od října také novinkový kurz Videobloggingu, ve kterém se děti ve věku od 10 do 15 let naučí jak vytvářet obsahově i formálně originální videa pro YouTube. K tradičně oblíbeným a zavedeným kurzům pro děti patří ty animační, stejně tak senioři se opět mohou těšit na speciální kurz videotvorby. K hitům kurzů pro dospělé se od letošního jara přidal kurz dokumentární tvorby s filmařem a mistrem slam poetry Bohdanem Bláhovcem.

Kompletní informace o všech kurzech a kroužcích najdete na www.aeroskola.cz 

2. 10. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře