Festival BAREVNÁ DEVÍTKA představí kultury z celého světa | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Festival BAREVNÁ DEVÍTKA představí kultury z celého světa

Tradiční tanec, hudba, zpěv, hýření barev, rukodělné výrobky, delikatesy z celého světa, ale především neopakovatelná atmosféra. To všechno je BAREVNÁ DEVÍTKA, multikulturní festival, který tradičně pořádá MČ Praha 9 v parku Podviní poslední srpnovou sobotu. Kamsdětmi.com je hrdým mediálním partnerem.

Festival Barevná devítka připadá letos na 29. srpna. Atraktivní přehlídka kultur národnostních menšin, které u nás žijí, začíná ve 14:00. Vstup je zdarma. Můžete zde takřka procestovat celý svět za jediné odpoledne. Známější i méně známé kultury poznáte pomocí hudby, tance, workshopů, rukodělných výrobků a v neposlední řadě můžete ochutnat jídlo a pití ze všech koutů světa. 

Chuťové pohárky potěšíte například dobrotami z Arménie, Brazílie, Pákistánu, Norska, Mexika nebo Konga. U arménského stánku zavoní grilované maso, Brazilci nabídnou třeba i sladkosti, Pákistán servíruje výborné pokrmy založené především na rýži, u norského stánku si pochutnáte na rybách a mořských plodech, Mexiko představí například své tradiční fazolové směsi a další mexické speciality a národní kuchyně z Konga překvapí svou různorodostí. Kromě jídla se těšte na vína například z Moldávie, Jihoafrické republiky nebo z Peru. Na své si přijdou i milovníci čajů.

Program Barevné devítky probíhá jak na pódiu, tak v prostoru parku. Na hlavní scénu se po roce vrací skvělá jazzová zpěvačka z J.A.R. Melanie Scholtz, tentokrát s celou kapelou. Vůbec poprvé si na festivalu užijete balkánskou hudbu, a to díky energické česko-srbské kapele Avlija. Při tomto vystoupení si díky rozdaným textům nejen zazpíváte, ale také si pod vedením členů kapely zvesela zatančíte. Po roční pauze tu zazní i oblíbené latinskoamerické rytmy v podání La Descarga Salsa Orchestra, které vás do varu dostanou zcela určitě. Na pódiu se také ukáže stále oblíbenější kapela The Brownies z Prahy, rozdovádění Mariachi Azteca Di Praga z Mexika nebo skupina Al Yaman, která mísí zvuky arabské kultury a elektroniky.

Úplnou novinkou je samostatné taneční pódium, které bude představovat tradiční tance například z Indie, Jižní Ameriky nebo romský čardáš. Kromě toho zde na vás čekají i pohybové workshopy.

Populární je také etnotržiště, kde seženete suvenýry z celého světa. Letos na Barevné devítce můžete pořídit například rukodělné výrobky z Afriky, tradiční, ručně vyšívané, látky a koberce z Pákistánu, šafránové výrobky z Íránu nebo arabskou kávu a olivovo-vavřínová mýdla ze Sýrie.

Návštěvníci jistě ocení kvalitní a dostatečné zázemí. K dispozici bude kryté i posezení, dostatek čistých toalet s tekoucí vodou, ale také třeba Baby servis - místo, kde mohou maminky v klidu a soukromí přebalit nebo nakojit nejmenší festivalové návštěvníky.

Na festivalu se pravidelně podílejí ambasády nebo kulturní centra, tedy přímá zastoupení cizích zemí v České republice. Letos to jsou například Velvyslanectví Jihoafrické republiky, Rumunský kulturní institut v Praze nebo třeba Společnost pro rozvoj vztahů se Súdánem. Takové instituty většinou představují kultury svých zemí, přivážejí nebo doporučují skvělý hudební nebo taneční program.

Bližší informace naleznete na www.barevnadevitka.cz  a na festivalových facebookových stránkách.

 

 

19. 8. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře