Hradozámecká noc myslí i na děti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Hradozámecká noc myslí i na děti

V sobotu 29. srpna propukne již šestá Hradozámecká noc. Velkolepé rozloučení s létem a prázdninami.

Ve večerních a nočních hodinách otevřou své brány s netradičním programem a výjimečnou atmosférou státní i nestátní hrady, zámky a další památky. Letos je jich do projektu zapojeno přes osmdesát.  

My jsme pro vás vybrali několik míst, kde program začíná dřív a je určen především dětem. 

V Praze se zajděte podívat na Chvalský zámek.  Těšit se můžete na večerní a noční komentované prohlídky s vílou Ohnivkou nebo skřítkem Matýskem. Uvidíte výstavy Rumcajs zámeckým pánem aneb Radek Pilař dětem, zámek osvětlený svíčkami, dozvíte se mnoho zajímavého a pozor, čeká vás návštěva tajemné komnaty duchů.

Na zámku Mníšek pod Brdy čekají na děti od 16 hodin pohádkové prohlídky se strašidýlky z pohádek a večerníčků, z televize, kina i z knížek.  

Zámek Nelahozeves připravil pro děti výpravu za ztraceným zlatým hroznem při svitu lampionů a dobové hry na nádvoří. Těšit se můžete i na speciality  mistra čokoládníka.

Na hradě Švihov přichystali pro děti hned několik divadélek. Divadlo Incognito zahraje pohádky Zaskočená kost, Havraní sliby a Červená Karkulka aneb poslední vlk v Čechách.  

Hrad a zámek Staré Hrady připravil noční pohádkové prohlídky zámeckého pohádkového sklepení, hradních a zámeckých prostor, souboje rytířů a dračí ohňovou show. K tomu všemu pravý středověk a souboje templářských rytířů, doprovázené dračí ohňovou show.

Zámek Velké Losiny připravil program pro celou rodinu v areálu zámku a zámeckého parku. V zámeckých komnatách se setkáte s historickými postavami, které  představí život na zámku. Odpolední program zahrnuje trasu na níž budou děti plnit řadu úkolů. V cíli, na nádvoří, pak obdrží odměnu..

A to rozhodně není všechno.

Více o Hradozámecké noci najdete na www.hradozameckanoc.cz.

 

A nezapomeňte, že na většině míst je nutná rezervace předem. 

 

Za redakci Kam s dětmi Magda Dlouhá

18. 8. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře