Kam s dětmi? Jednoznačně do obchoďáku... | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi? Jednoznačně do obchoďáku...

A je to tu. Venku konečně začalo pořádné jaro. Je teplo, svítí sluníčko, kvetou pampelišky, ptáčkové si prozpěvují a spousta další romantických nesmyslů. No a co budete dělat s dítětem? No půjdete do obchoďáku. To dítě čekat nebude. Rodič totiž musí být vždy krok před svým potomkem. Dítě si myslí, že venku je hezky, tak půjde na procházku do parku nebo podobně a najednou bum, potáhne se s vámi do obchoďáku, což vůbec nečekalo a naprosto ho tím odzbrojíte.

Překvapené dítě je posléze povolnější a tíhne k tomu, že bývá i hodné. To ale je jenom spíš pověra.

Obchodní dům je velký zabíječ času a to je u rodičů na mateřské přesně to, o co jim jde. Zabít co nejvíc času.

Obchodní dům nabízí spoustu vyžití od kavárny, přes obchod s hadrama (tento článek je cílen spíše pro matky. Kdyby byl cílen pro otce, tak ti by místo do obchoďáku šli s dítětem do hospody na pivo a fotbal v televizi), kosmetiku, kadeřnictví a samozřejmě klenotnictví.

Nic z toho se vás samozřejmě nebude týkat, jelikož jako první zamíříte k nejbližšímu vláčku, autíčku nebo elektronickému zvířátku, do kterého vyprázdníte penženku, aby si dítko mohlo na pár minut zajezdit.

Jakmile vám dojdou mince, dítě začne řvát, protože chce pokračovat v krasojízdě, tedy budete muset využít jeden z pravděpodobně mnoha bankomatů, abyste si vybrali peníze a v přilehlé kavárně je rozměnili na drobné.

Tímto krokem získáte nejen drobné, ale taktéž kávu, což je na mateřské dovolené další neocenitelná záležitost.

Dítě může ve vláčku kroužit klidně až do soudného dne (nebo dokud vám nedojdou peníze i na kartě) a vy si v poklidu sednete s kávou a svět je zase o trošku lepší. Ne ale o moc, protože doma vás čeká vyžehlit prádlo a ještě umýt nádobí.

Jestliže se vám podaří dítě od atrakce odtrhnout, můžete s ním vymést obchody podle libosti a v záchvatu zuřivosti i nakupovat, co peněženka ráčí. Pokud máte partnera, který dost vydělává, tak mu pusťte pořádně žilou. Zasloužíte si to. Pokud partnera nemáte, tak můžete něco ukrást. Výše mateřské zajistí pro vás a dítě tak maximální základní životní funkce, takže pokud si chcete udělat radost, já bych se toho nebál. Z morálního hlediska se to dá obhájit.

Jako bonus máte možnost zakoupit v centu potraviny k večeři a posléze spokojeně odejít s dítětem domů. Venku svítí sluníčko, ptáčkové zpívají, jemný jarní vánek ovívá váš ztrhaný obličej, ale v obchoďáku jste si to prostě užili.

Pro Kam s dětmi sepsal Dominik Landsman alias Moderní fotr, autor Deníčku moderního fotra

Jeho předchozí článek si můžete přečíst zde.

27. 4. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře