Měsíc zdravého srdce! Proběhni.se | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Měsíc zdravého srdce! Proběhni.se

Měsíc zdravého srdce! Proběhni.se a IKEM zahájí kampaň k prevenci srdečních onemocnění 

Věděli jste, že v Česku je ročně hospitalizováno přes 300 tisíc pacientů s chorobami krevního oběhu a každý šestý na ně následně umírá? Nejčastějšími onemocněními jsou infarkt myokardu a cévní mozkové příhody. V době pandemie covid-19 spousta lidí na svoje srdce přestala myslet, podceňují první příznaky nebo se bojí do nemocnic přijít. A to hlavně u infarktu myokardu.   

„Je potřeba se tomuto tématu věnovat, srdce jakožto motor je nejdůležitější lidský orgán a jeho správný chod je úzce spojen se zdravým životním stylem. Bohužel i ten dostává v době vládních restrikcí na frak,“ má jasno profesor Jan Pirk, ambasador projektu a přednosta kardiocentra Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM).

I z tohoto důvodu se společně s IKEM rozhodl přidat k iniciativě běžeckého projektu Proběhni.se. „Po pandemické pauze v loňském roce se opět vracíme k akci, která nejen podpoří dobrou věc, ale přivede spoustu lidí zpět ke sportu a ke zdravému životnímu stylu. A o to to bude zajímavější, že nepůjde jen o jeden běžecký závod v konkrétní den, ale o sérii menších či větších sportovních aktivit jednotlivců během celého jednoho měsíce. Proto „Měsíc zdravého srdce“ ze srdce podporujeme,“ říká ředitel IKEM Michal Stiborek. 

 

Měsíční kampaň má tři základní cíle:

-          rozhýbat děti i dospělé napříč Českou republikou

-          zvýšit povědomí o srdečních onemocněních

-          startovné věnovat na pomoc nemocným

                       

Právě poslední téma se úzce týká Nadačního fondu České srdce, spoluorganizátora běžeckého happeningu Proběhni.se. Právě pod jeho hlavičkou vyrážejí každoročně čeští lékaři
do rozvojových zemí zachraňovat lidské životy, a to doslova. „Díky prostředkům ze startovného Proběhni.se jsme mohli absolvovat řadu zahraničních misí a při nich realizovat časově i finančně náročné operace, které tamním obyvatelům zachránily život. Přitom za normálních okolností by si tito lidé nemohli dovolit ani běžnou zdravotní prohlídku a na své onemocnění by nikdy nepřišli,“ vysvětluje hlavní přínos celého projektu MUDr. Michal Pazderník kardiolog z IKEM a jeden ze zakladatelů NF České srdce.

Kampaň Měsíc zdravého srdce odstartuje v sobotu 15. května v 10 hodin, tedy v době, kdy měl startovat 4. ročník Proběhni.se. „Měsíční charitativní akce nahradí běžný jednodenní závod. Slibujeme si od toho nejen výrazně vyšší publicitu problematiky srdečních onemocnění, ale také velkou pomoc lidem, kteří jsou nemocní, ale nemohou si operaci srdce dovolit. Navíc budeme postupovat při organizování celé akce podle aktuálních hygienických opatření a zamezíme setkávání většího počtu běžců na jednom místě,“ říká David Douša za organizační agenturu RAUL.

 

Každý účastník se bude moci zúčastnit kdekoliv a kdykoliv, může si zvolit libovolnou trasu i počet účastí. Cena za jeden běh je 50 Kč. Kompletní výtěžek z měsíční charitativní akce poputuje prostřednictvím Nadačního fondu České srdce na pomoc lidem z rozvojových zemí.

Do kampaně se zapojí celá řada odborníků a osobností v čele s profesorem Janem Pirkem, který už nyní slibuje, že si vyzkouší i speciálně připravený běžecký okruh v Kunratickém lese. Ten bude přístupný účastníkům po celou sobotu 15. května.

Kromě dobrého pocitu za svou pomoc získají účastníci po každém běhu elektronický diplom a na konci měsíční akce souhrnný certifikát s věnovanou částkou, uvedení v účastnické listině a zařadí se do slosování o partnerské ceny.

Více informací naleznete na www.probehni.se nebo na facebookových stránkách projektu Probehni.se. Přihlaste se včas a přispějte svým startovným Nadačnímu fondu České srdce.

                       

20. 5. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře