Pejskové – nová pohádková knížka divadla MALÉhRY | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pejskové – nová pohádková knížka divadla MALÉhRY

Pejskové – nová pohádková knížka divadla MALÉhRY je plná veselých příběhů.

Co se stane, když se děti stanou pejsky a pejskové dětmi?

Pejskové, třetí pohádková kniha divadla MALÉhRY, jehož domovskou scénou je brněnské Divadlo Bolka Polívky, je na světě. Knížka je plná veselých příběhů pro pobavení nejen dětí, ale i jejich rodičů a především všech, kteří mají rádi pejsky a nezapomněli, jaké to bylo být dětmi. Křtít se bude 9. prosince v 16.30 v Book Therapy na Zelném trhu v centru Brna za přítomnosti autorky Daniely Zbytovské a také dalších členek divadla MALÉhRY Nikoly Zbytovské a Barbory Seidlové. Kmotrou novinky Pejskové bude známá výtvarnice Vendula Chalánková. Pejsci a děti jsou vítáni!

                              

Jak se po úspěšných knihách Jak na příšery a Pohádky a MALÉhRY zrodili právě Pejskové? „Tentokrát je ´na vině´ uzavírka společenského života a doplnění on-line tvorby, která byla téměř rok jediným možným kanálem setkávání se herců s diváky. Každý člověk hledá své úniky od nepříjemností a řeší situaci po svém. My hledáme všechny způsoby tvorby, kterými bychom mohli potěšit nejen sebe, ale i naše okolí. Magickým únikem z reality jsou pohádky. Je v nich všechno možné, dokonce i zázraky, a jejich prostřednictvím člověk začne vnímat svět z jiného úhlu,“ shodují se Daniela Zbytovská, Nikola Zbytovská a Barbora Seidlová. 

                                     

Po dobrých zkušenostech s vydáváním minulé knihy v nakladatelství POP-PAP jsme se rozhodly, že do toho půjdeme zase společně. Spolupráce s Marcelou Vostřelovou, zakladatelkou tohoto malého vydavatelství, které se zaměřuje na kvalitně zpracované dětské knížky, je pro nás radost. Spojuje nás přesvědčení, že děti, pro které je pohádková kniha často první kontakt s výtvarnem, si zaslouží pohádky na krásném papíře, s kvalitními ilustracemi a ještě něčím navíc. Oslovily jsme ke spolupráci mladou ilustrátorku a animátorku Ditu Stuchlíkovou, grafiky se ujala opět Tereza Šmídová. A velký dík patří podporovatelům, jejich pomoci materiální i duchovní,“ dodávají dámy z divadla MALÉhRY. 

Knížka Pejskové – Pohádky divadla MALÉhRY

Lukáš Matoušek spadl ze stromu a v tu chvíli se mu změnil svět. Začal totiž rozumět tomu, co starý kaštan říká, a vyhověl jeho prosbě posbírat igelitové pytlíky od svačin, které mu vítr zavál do koruny. Za to mu kaštan splnil tři přání. Lukáš si přál, aby si společně s několika kamarády vyměnili podobu se svými pejsky. A tak se stalo, že se děti staly pejsky a pejskové dětmi.

Představte si bernardýna, který v podobě malé holčičky Klárky běhá se soudkem na krku a zachraňuje zbloudilé v horách. Nebo chrtici Sany, jež v těle kulaté holčičky Ivanky vyhrává běžecký závod... Taková záměna skýtá mnoho dobrodružného a veselého, ale taky spoustu starostí a nových poznání.

Kniha má 120 stránek a je určena pro děti od čtyř let. Kromě pohádek a mnoha barevných ilustrací v ní děti najdou i rozkládací trojstránku ke hraní.

 

Divadlo MALÉhRY

Zabývá se vlastní tvorbou inscenací převážně pro dospělé, ale i dětské publikum, které hraje na domovské scéně v Divadle Bolka Polívky a po celé České republice, psaním textů, autorským čtením, tvorbou podcastů a radostí z bytí v naší krásné zemi. Kniha Pejskové vychází jako třetí v pořadí po úspěšných pohádkách Jak na příšery a Pohádky a MALÉhRY. Dětský pohled na svět a víra v zázraky, které se nedějí jen v pohádkách, je pro ně neodmyslitelnou součástí života a tvorby.

 

Na knize Pejskové spolupracovaly:

Autorkou ilustrací je kreslířka, ilustrátorka, animátorka Dita Stuchlíková. Má svůj osobitý pohled na svět, vlastní filozofii i svébytný vhled do lidských i zvířecích duší, které dokáže mistrně ztvárnit ve svých obrázcích, animacích i krátkých animovaných filmech. Dává nám všem možnost podívat se na dění kolem nás z jiné strany. Jako bychom nalezli pootevřené dveře a mohli tak nahlédnout do světa, který má vlastní zákony, poetiku a názor.

Grafická úprava je dílem Terezy Šmídové, která vystudovala typografii a grafický design. Hledá a nachází cesty mezi komercí a uměním. Miluje hravou barevnost a chytrý minimalismus. Společně s kolegou založila vlastní grafické studio Soudva. Má malou dcerku, díky které se každodenně dostává do světa pohádek a dokáže se na svět podívat dětskýma očima.

Vydavatelkou knížky je Marcela Vostřelová – výtvarnice, malířka a kreslířka. Kreslí, skicuje, maluje a vede výtvarné kurzy. Založila vlastní vydavatelství POP-PAP, aby mohla dětem vydávat kvalitní, krásné a hravé knihy. I přesto, že dává přednost obrázkům před písmenky, téma této knížky je jí jako mamince malé dcerky a paničce ohaře, blízké.

                              

2. 12. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře