Ledopády - Lhotka, Řídelov a Lovětín | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Ledopády - Lhotka, Řídelov a Lovětín

Trojice ledopádů, které se nacházející v odlišných vesnicích přitom všechny  na Jihavsku, kraj Vysočina. Řeč není o ničem jiném než lodopádech Lhotka, Řídelov a Lovětín. 

 

Ledopád Lovětín, ten už si i podle názvu zkrátka musíte zamilovat. Ledopád, který vzniká na větvích bříz v lesíku (březovém háji) nad Lovětínem už přes dvacet let a určitě stojí za návštevu. Přes Lovětín vede žlutě značená turistická stezka, která začíná na hradě Roštejně a končí v Batelově, ledopády sice nejsou úplně na této trase, ale opravdu kousíček vedle, dostaneme se k nim po 300 metrech vedoucích od lovětínské návsi, přes pole do mírného kopce. 

  

Ledopád Lhotka, na ten se můžeme chodit dívat díku panu Aloisi Procházkovi. Ledopád Lhotka se nachází v oblasti letního tábořiště u rybníka jménem Horní Mrzatec, cca 700 metrů od samotného okraje obce. Auto tedy můžeme nechat přímo na okraji obce u autobusové zastávky nebo dojet až k samotnému tábořišti. Obec Lhotka, které leží v podhůří nejvyššího vrcholu Vysočiny, Javořice má určitě co nabídnout. Kromě zmiňovaných ledopádů se můžeme vydat k vysílači na Javořici, na Míchovu skálu, ke kamenému moři, ke zříceninu hradu Štamberku nebo si výlet prodloužit o několik kilometrů k lesnímu hrádku Roštejnu (kousek od ledopádu Lovětín). Pro milovníky zimy ještě jedno doporučení závěrem, přes tábořiště vede i běžkařská trasa. Jo a málem bych zapoměna, ve Lhotce můžete vidět i kozičky, v Minizoo Kozarium.

 

Ledopád Řídelov, tři a půl metrů vysoký a několik metrů široký ledopád, který vznikl zcela spontálně a šípkovém keři. Ledovec je volně přístupný a najdeme jej za místním kulturním domem. Já nabízím ještě možnost zaparkování u obecního úřadu a potom kolem kapličky, cestou dolů kolem rodinných domků až po pravé straně na louce narazíme na právě ledopád Řídelov. 

  

Pěkný výlet, 

Karolína

26. 1. 2022



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře