Jak jsme se se synem zúčastnili testování se SportAnalytikem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jak jsme se se synem zúčastnili testování se SportAnalytikem

Mám pětiletého syna, který lyžuje, jezdí na kole, učí se plavat, hraje s klukama nebo s tátou fotbálek, chodí na judo a zkouší tenis. Sport ho baví, takže jsme s manželem začali trochu řešit, co ho zajímá, co bychom chtěli my, aby provozoval, a na co má talent.

Proto nám přišla vhod nabídka sportovního testování dětí se SportAnalytikem (www.sportanalytik.cz) a přihlásili jsme Ondru na neděli 17. května. Testování probíhá na různých místech (v Praze a Brně, ale na podzim chystají např. i Pardubice nebo Olomouc), SportAnalytik vypisuje vždy několik termínů dopředu. My jsme byli v Aréně Sparta, Podvinný mlýn.

Celé testování trvalo přibližně tři hodiny. Ráno se děti společně rozcvičili a pak si je rozdělili do malých skupinek. Každá skupina „dostala“ své dva instruktory a ty se o ni starali a vedli ji po celé dopoledne. Děti si postupně vyzkoušeli osm disciplín, které mají odhalit jejich fyzické dispozice: 30 m sprint, stoj na jedné noze, skok do výšky, sedy – lehy, člunkový běh, hluboký předklon, hod basketbalovým míčem a 800 m běh. Veškeré testování probíhá ve velmi přátelském duchu, Ondra se po počáteční lehké nedůvěře úplně uvolnil a jednotlivé disciplíny si užíval. K tomu určitě napomáhali hlavně instruktoři, kteří děti povzbuzovali, jak to šlo. I u těch nejmenších se jim podařilo udržet jejich pozornost, pomocí různých drobných her, „mezirozcviček“ a hlavně pokřiku „Sportu zdar“, který v hale zněl opravdu hodně často… :-) Rodiče mohli celou dobu sedět na tribuně, sledovat, jak si jejich dítě vede a povzbuzovat, což určitě hlavně při osmistovce pomáhalo.

 

Na konci dostalo každé dítě medaili a osobní hodnocení, kde stálo, jak si stojí v jednotlivých disciplínách ve srovnání s vrstevníky a jaké jsou silné stránky dítěte. Také tréninková doporučení pro zlepšení slabších stránek a návrhy konkrétních sportovních klubů daných sportů v okolí vašeho bydliště.

Ještě závěrečné společné focení a jdeme domů, Ondra vypadá skoro smutně, že už je to za ním… Máme za sebou velmi pozitivní zkušenost, sportovní testování se SportAnalytikem určitě doporučujeme. Stojí to za to! Tak neváhejte, na červnové termíny zbývá ještě pár míst :-)

Více na www.sportanalytik.cz.

Bára Mertlová

21. 5. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře