Moderní fotr pro Kam s dětmi aneb Kam s Čenkem? Jednoznačně do lesa | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Moderní fotr pro Kam s dětmi aneb Kam s Čenkem? Jednoznačně do lesa

Pomalu propuká podzim a to je nejlepší čas pro to, zabalit dítě a vyrazit s ním do lesa. Tento čas bývá les magickým místem, které hraje všemi barvami a je prostoupen nekonečným tichem, který občas protne švitoření sojky. Tolik tedy k romantice, jelikož jakákoliv činnost, při které se nachází malé dítě, postrádá byť jen elementární prvky pohody a romantiky.

Zatímco při procházce lesem vaše dítě zuřivě pobíhá kolem vás, boří mraveniště, zašlapává drobné lesní zvířectvo a láduje se jedovatými houbami, můžete zde nabrat toliko potřebnou vnitřní energii. Nechte dítě dítětem a nasávejte plnými doušku lesní atmosféru. Dokud dítě vztekle nepřehryže strom, který na něho spadne a tedy potomek začne řvát, můžete si užívat tu relativní pohodu a klid.

Jakmile se vzpamatujete z nirvány a usoudíte, že jste vytáhli z lesa tolik energie, co se do vás vešlo, můžete (ale nemusíte) se začít věnovat dítěti. Pokud se doposud neotrávilo houbami a nebo jej během vaší meditace neodnesl vzteklý jezevec, máte prostor dítěti les představit. Coby zkušený zálesák toho jistě o lese víte mnohem víc než malé dítě, takže je čas předat některé znalosti nové generaci.

Můžete svému potomkovi například vysvětlit, které houby jsou jedlé a které nejedlé. Tedy, pokud to víte. Jestliže nemáte ponětí, do podobných věcí se raději nepokoušejte. Dále se můžete pokusit sledovat a nebo stopovat divou zvěř. Vzhledem k tomu, že váš nimrodský parťák při stopování zvěře hlasitě huláká a tříská klackem do stromu, veškerá divá zvěř v okruhu padesáti kilometrů od vás utekla, ale každý pokus se počítá.

Z všudypřítomných klacíků a kůry nabídněte dítěti možnost, že si postaví domeček. Ačkoliv dnešní běžné dítě zná většinou plastové stavebnice či kostky, bývá flexibilní a dokáže si poradit při stavbě i s přírodním materiálem.

Jestliže narazíte na borůvky, máte vyhráno. Nechte dítě sbírat borůvky a na chvilku si můžete dáchnout. Je potřeba si uvědomit, že po sběru borůvek bude veškerý outfit vašeho dítěte celý fialový a to včetně dítěte samotného, přičemž tento již nevyperete. Berte to jako oběť lesu.

Pokud vaše dítě zlobí, můžete ho v lese zanechat a utéct. O dítě se bát nemusíte, jelikož ho vychová vlčice.

Pro Kam s dětmi sepsal Dominik Landsman alias Moderní fotr, autor Deníčku moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti. 


Předchozí články pro Kamsdětmi.com si můžete přečíst zde.

30. 9. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře