Nadace Leontinka slaví 10. narozeniny! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nadace Leontinka slaví 10. narozeniny!

Nadace Leontinka pomáhá již deset let dětem a mladým lidem s postižením zraku. Posláním nadace je usnadnit těmto dětem integraci do zdravé společnosti, pomoci jim získat vzdělání a umožnit zapojení do běžných společenských, sportovních i volnočasových aktivit. Nadace rozděluje finanční prostředky a nefinanční dary prostřednictvím jednotlivých projektů, zaměřených na pomoc konkrétním institucím a konkrétním dětem. Náš portál KAMSDĚTMI.COM se nově stává hrdým partnerem nadace, takže vás velmi rádi informujeme o všech jejích aktivitách.

K dlouhodobým projektům Nadace Leontinka patří:

Svítání - Střediska rané péče – po celé ČR zajišťují střediska bezplatnou péči, poradenství a pomoc rodinám se zrakově postiženým dítětem ve věku 0-7 let.

Osobní a pedagogická asistence – speciálně školený asistent umožní nevidomému dítěti bezpečně se pohybovat, věnovat se svým koníčkům a zvládat školní povinnosti jako zdraví spolužáci. Celkem už v projektu osobní asistence podpořili více než 28 dětí.

Stipendium Leontinka – zejména ve spolupráci s Konzervatoří Jana Deyla přispívají nadaným a sociálně znevýhodněným studentům se zrakovým postižením formou dlouhodobých stipendií, aby se mohli věnovat svému oboru a uplatnit talent. Celkem už stipendiem podpořili více než 24 studentů.

Psí oči - výcvik asistenčních a vodících psů – náklady na kvalitně vycvičeného psa se pohybují kolem dvou set tisíc korun a jejich pořízení stát nehradí. Od roku 2008 nadace spolufinancovala výcvik už 48 pejsků, kteří teď své páníčky bezpečně vodí a poskytují jim i canisterapii.

Leontinka sportuje – nadace podporuje sportovní spolky, tábory, a sama zajišťuje nevidomým účast na mnoha závodech. Zrakově postižení se s nimi věnují běhu, lyžování, tandemové cyklistice, veslování, goalballu, zvukové střelbě, plavání, horolezectví a mnoha dalším sportům. Nadace Leontinka na vyžádání zdarma dodává speciální žluté vestičky s označením NEVIDOMÝ / PRŮVODCE, které malí i velcí sportovci s oblibou používají na závodech, ale i při každodenním sportování.

Nemocnice, oční kliniky a výzkumné ústavy – nadace financuje nákup přístrojů pro vyšetření zraku a také genetický výzkum na univerzitách. Díky preventivním vyšetřením lze zrakovou vadu včas odhalit a léčit.

Nadace Leontinka se věnuje mnoha dalším projektům a rovněž osvětovým aktivitám, aby potřeby a přání zrakově postižených ve společnosti „byly vidět“.

Buďte i Vy součástí této pomoci - přispějte jakoukoliv částkou na č. ú. 2512300102/2600 nebo zašlete DMS LEONTINKA na 87777. Děkujeme!

 

www.nadaceleontinka.cz

www.facebook.com/nadaceleontinka


22. 8. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře