Představujeme vám festival Malé oči v Biu Oko | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Představujeme vám festival Malé oči v Biu Oko

Druhý ročník dětského filmového festivalu MALÉ OČI proběhne od 13. do 19. dubna 2015 v pražském kině Bio Oko. Náš portál Kam s dětmi je partnerem tohoto projektu, proto se brzy můžete těšit na soutěž o vstupenky! :-) Malé oči přes týden přinesou filmový i doprovodný program pro děti z mateřských a základních škol i gymnázií. O víkendu se odehraje hlavní část festivalu určená rodinám s dětmi, v rámci které se promítnou klenoty české klasické animace i žhavé filmové novinky jako je Píseň moře ověnčená nominací na Oscara. Patronkou festivalu „od dětí pro děti“ je herečka Simona Babčáková a jeho maskotem je indián Malé oči.

Na organizaci celého festivalu se podílel tým dětských filmových nadšenců. Děti konzultovaly vizuál a doprovodný program nebo pomáhaly s propagací a účastní se také samotné realizace festivalu. Motto festivalu "vstup povolen pouze v doprovodu dětí" pěkně dokresluje jeho záměr.

V doprovodu svých dětí půjde na festival i jeho patronka Simona Babčáková. „Festival Malé oči podporuji, protože si myslím, že okouzlení filmem rozvíjí fantazii a schopnost imaginace, která dělá náš život zábavnějším a barevnějším. Pro mě osobně jsou filmy duševní potravou a byla bych ráda, kdyby k nim i naše děti měly vztah a chodily do kina,“ říká Simona Babčáková (na její pozvánku na festival se podívejte zde: https://www.youtube.com/watch?v=Q-y1iJfKDXg).

Během týdne bude pro mateřské školky v Biu Oko připraven originální zážitkový program Kino všemi smysly. Děti nejdříve uvidí půlhodinové pásmo krátkých animovaných filmů za účasti tvůrců a následně se vydají na výpravu do "útrob" kina. Během workshopů si budou moci vyzkoušet, co všechno výroba filmu obnáší. Podobný program bude připraven pro žáky základních škol.

Hlavní část festivalu proběhne o víkendu 18. – 19. dubna, kdy se Bio Oko promění ve svět na filmovém plátně. Návštěvníci budou mít mimo sledování filmu možnost zapojit se do řady soutěží a poznávání rozmanitých oblastí filmu, vyzkoušet si na vlastní kůži, jak se žije filmovým postavám nebo se setkat s některými z tvůrců uvedených filmů.

Na sobotu je přichystána projekce Čarodějova učně klasika české animace Karla Zemana, ke kterému bude připravena speciální výtvarná dílna, následovat bude westernové odpoledne, kdy se na plátno vrátí známé i zapomenuté, vtipné i napínavé westernové kraťasy doprovázené výrobou filmových masek. Navečer připluje do Oka irská animovaná novinka Píseň moře o poslední tulení víle, a na závěr dne diváky čeká výjimečný film o dospívání Chlapectví.  

Neděli otevře pásmo animovaných klipů s názvem Svět je barevný. Klipy vystřídá úspěšný český animák Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny, který uvede sám autor Jiří Barta společně s některými z loutkových protagonistů, a po filmu budou pro diváky připraveny ukázky trikové animace trikaře ze společnosti UPP. Celý festival zakončí nestárnoucí filmová klasika E. T.  - Mimozemšťan Stevena Spielberga, ve své době ověnčená čtyřmi Oscary. 

Malí i velcí návštěvníci budou mít po dobu festivalu možnost ochutnat zdravé raw cheescaky, smoothie nebo palačinky od Raw for you, které budou vizuálně vyladěné s filmovým programem. V provozu bude i kavárna kina Bio Oko.

Více informací najdete na www.biooko.net a www.maleoci.cz.

Pozvánka od patronky herečky Simony Babčákové: https://www.youtube.com/watch?v=Q-y1iJfKDXg.

30. 3. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře