Velké dobrodružství | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velké dobrodružství

Přinášíme vám další příspěvek z blogu naší bloggerky Ivy. Iva se se svou rodinou přestěhovala do Itálie na konci léta 2014, její příspěvky a postřehy jsme se rozhodli uveřejňovat zpětně, tak jak jdou po sobě, abyste měli představu, na co všechno si musela ve svém novém domově zvykat a s čím bojovala.

Přejeme příjemné čtení!

 

11. září 2014

Dnes se cítím naprosto neporazitelně. Zvládla jsem čtyřminutovou cestu autobusem s kočárkem, na kterou jsem se připravovala celé čtyři hodiny! Nejprve bylo třeba prosvištět si některá slovíčka:

con passeggino = s kočárkem
e possibile = je možné
biglietto = lístek
A San Terenzo, per favore. = Do San Terenza, prosím.

Následně nakrmit a uspat dítě, abych mohla na tu velkolepou cestu sbalit veškeré vybavení – deku, hračky, kočárek, tašku s plínama a Bepanthenem, blicí hadrovou plínu, náhradní blicí hadrovou plínu, druhou náhradní blicí hadrovou plínu, jídlo, peníze, foťák, mobilní wifi a počítač (chci na pláži působit „děsně drsně“).

Za ryku probuzeného dítěte pak ještě ve zmatku procházím internetové stránky italského dopravce a ujišťuji se, že mě za nástup do autobusu s kočárkem nečeká trest smrti.

Povedlo se. Vyrážíme. Dcerka se vrtí, asi cítí moji neohroženost v kroku. Po cestě mi vypadne z kočárku deka a počítač, přičemž začnu odříkávat svoji modlitbu pro dnešní den „E possibile con passegino, per favore?“. Když už jí mám odříkanou minimálně padesátkrát, připlazí se k naší zastávce zlověstně vyhlížející autobus. Srdce mám až v krku. „E possibile…“ začnu ze sebe hrkat při otevření dveří. „Lá…“ řekne znuděně seňor řidič a odkáže mě do prostředních dveří.

A je to tu. Jedeme. Co na tom, že jsem ve zmatku nezaplatila jízdenku. Jedeme a to je nejdůležitější. Dcerka mě nedůvěřivě pozoruje s výrazem „Kam mě to do háje zase vlečeš?!“. Opáčím úsměvem (spíše pro davy okolo, než pro dítě), jakože je všechno v pořádku, jsem „děsně drsná“ a vím, co dělám.


Juhú! Tento blog už píšu pod stromem na pláži v Lerici, kam jsme došli procházkou ze San Terenza. Obě tyto vesničky jsou oblíbenými turistickými lokalitami a i v druhém zářijovém týdnu to tady docela praská ve švech. Není nijak vedro – asi 24 stupňů, ale jasná obloha a vane příjemně chladivý větřík. Dítě spí netuše, že v kočárku má zapojenou mobilní wifinu (která jako tradičně nefunguje). Co na tom. Působím „děsně drsně“ a sbírám odvahu na cestu zpět.

P.S. Ani při cestě zpět se mi nepodařilo zaplatit.

24. 1. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře