Výstava Od císaře k soudruhovi. Příběhy lidí, kteří se nebáli být sami | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava Od císaře k soudruhovi. Příběhy lidí, kteří se nebáli být sami

> Termín

1.3.2024 - 31.3.2024

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

9-14

> Popis

Výstava Od císaře k soudruhovi. Prohlédněte si příběhy lidí, kteří se nebáli být sami Centrum Černý Most zve návštěvníky na výstavu portrétů a s nimi spojených životních osudů. Výstava Od císaře k soudruhovi představuje 10 životních příběhů známých i neznámých osobností naší historie, které spojuje jedno: nebály se být samy sebou. Výstavu můžete shlédnout v prostorách Centra Černý Most, ve 3. patře u multikina CineStar od 1. do 31. března 2024. Jak už samotný název Od císaře k soudruhovi napovídá, výstava se bude věnovat příběhům lidí, kteří se narodili v období od konce 19. do poloviny 20. století a žili tak v době, která sehrála důležitou roli v boji za práva žen i LGBTQ+ lidí. Příběhy se rozhodla vyprávět organizace ŽIVOT 90. Návštěvníci výstavy se budou moct seznámit například s první brněnskou taxikářkou, právníkem, který bojoval za práva neheterosexuálních lidí, anebo s „copatým doktorem z hor“, který se rozhodl nežít podle konvencí. Přidanou hodnotou budou ilustrované portréty jednotlivých osobností od Barbory Idesové a Dany Ledl z ateliéru Žitomír. Organizace ŽIVOT 90 podporuje starší lidi v tom, aby mohli svůj život prožívat tak, jak sami chtějí, a zároveň bojuje za to, aby byli starší lidé respektováni svým okolím i společností. Výstava je poděkováním a oslavou těch, kteří se nebáli bojovat za to, aby mohli být sami sebou i přes nástrahy a nesouhlas tehdejší doby.

> Otevírací doba

9:00-21:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha
Ulice: Centrum Černý Most Chlumecká 765/6, 198 19
Telefon: -
E-mail: -

> Komentáře