NAŠE CESTA - zážitková výstava o životě se zdravotním postižením | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

NAŠE CESTA - zážitková výstava o životě se zdravotním postižením

Foto: archiv Nadace Sirius

> Termín

1.10.2014 - 30.11.2014

> Hodnocení

1  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Jak se domluvíte s neslyšícím? Jak si nevidomý člověk prohlíží internet? Jak se sportuje či cestuje na vozíku nebo bez zraku? Tohle a spoustu dalších situací ze života člověka se zdravotním postižením si vy i vaše děti můžete vyzkoušet na zážitkové výstavě Naše cesta. Na ploše 1200m2 se podíváte například do reálného prostředí speciálně upraveného bytu s kuchyní pro slabozrakého nebo koupelnou pro vozíčkáře, vyzkoušíte si manipulaci s ortopedickým vozíkem na nádraží, náměstí i v autobuse, orientaci na skutečné ulici bez kontroly zrakem a v temném tunelu nebo pocity člověka, který neslyší zvuky kolem sebe. Pobavíte se u množství motorických a paměťových her nebo vyzkoušíte své dovednosti na lezecké stěně, při basketbalu, florbalu a dalších speciálních sportech. Seznámíte se s různými nástroji, pomůckami a přístupy, které lidé s postižením v takových situacích používají. Uvidíte, jak lidé s různým postižením mohou ovládat a využívat moderní technologie, jako je třeba mobilní telefon nebo tablet. To vše pod vedením průvodců, z nichž mnozí sami se sluchovým, tělesným nebo zrakovým postižením žijí. Doprovodný program výstavy nabízí zážitkové odborné semináře. Pro školy a skupiny je na adrese www.vystavanasecesta.cz/rezervace/ připraven rezervační systém. Výstava je jednou z aktivit projektu chodicilide.cz, který už od roku 2011 usiluje o změnu postoje veřejnosti k lidem se zdravotním postižením. Více informací na www.chodicilide.cz a www.facebook.com/chodicilide.cz.

> Otevírací doba

Po-Pá: 9-17h
So-Ne: 10-18h

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 7
Ulice: Výstaviště, Praha - Holešovice: Křižíkův pavilon B

> Komentáře