Vyhánění zimy v plzeňské zoo | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vyhánění zimy v plzeňské zoo

> Termín

22.2.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Vyhánět z plzeňského dolíku se bude letos již v neděli 22. února. Alespoň tak si to naplánovali organizátoři šestého ročníku akce nazvané Vyhánění zimy. Ta volně navazuje na obnovenou tradici plzeňských masopustů. Letošní rozpustilé Vyhánění zimy začne ve 14:00 před 7. základní školou v sídlišti Vinice. Zde je i hlavní seřadiště maškarního průvodu, který přes statek Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně, Kilometrovku a Kalikovský mlýn dojde až před radnici. První zastávku bude mít průvod na statku Lüftnerka, kde si jeho účastníci připomenou staré masopustní tradice. Především setnutí hlavy línému kohoutovi. Také se tady pěkně naostro utkají mezi sebou Zimomilci s Jaromilci. Dosud vždy přesvědčivě vyhráli ti druzí. U Kalikovského mlýna pronese Jaromil VI. svoji hlavní řeč a vyhlásí a odmění nejvtipnější masky. Zejména zde však vzplane a pro jistotu bude ještě utopen symbol zimy – Morana. Pořadatelé věří, že průvod bude i letos hojně podpořen obyvatelstvem z Plzně i jejího okolí. A chybět v něm nebudou tradiční masky - jako jsou bába s nůší, strašidla a různé obludy a všem do kroku budou rozpustile vyhrávat muzikanti.Součástí průvodu bude opět pivovarský vůz tažený koňmi a naložený něčím na zahřátí.. Velké veselí určitě vypukne před radnicí, když bude zima spoutána, uložena do rakve a odnesena do městské šatlavy. Závěrečné soutěžní pojídání masopustních koblih nazvané Plzeňský koblížek by mělo být letos po několika letech znovu rozšířeno o speciální disciplinu Primátorova kobliha.

> Otevírací doba

od 14:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Plzeň

> Komentáře