Velikonoce v Národním zemědělském muzeu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Velikonoce v Národním zemědělském muzeu

> Termín

28.3.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Národní zemědělské muzeum Praha vás zve na slavnost Velikonoce 2015. Těšit se můžete na velikonoční tradice a zvyky, tvůrčí dílny, hudební program pro děti a dospěle a mnoho dalšího. Program: Vstupní vestibul budovy muzea nebo muzejní dvůr (podle počasí): DUO ELIANA a jeho spolupracovníci; chodská velikonoční hudba, zpěv a tance, soutěž pro návštěvníky, začátek ve 13:30 a v 15:30 Muzejní dvůr: Malý stánkový prodej s velikonočním občerstvením a dalšími gastronomickými specialitami Velký sál ve sníženém přízemí – stálá expozice Jede traktor: Ateliér HM a jeho spolupracovníci - prezentace malování a zdobení kraslic klasickým způsobem (mj. vosková batika), drátování, velikonoční dílny pro děti i dospělé, předvádění a dílna na výrobu pomlázek z vrbového proutí, velikonočních ozdoby ze slámy, modrotisku, šustí, papíru – skládanky, vystřihovánky apod. Připraven bude hudební doprovod: Václav Janeček (flašinet). Nepomucké kuchařinky a jejich spolupracovníci: výtvarné dílničky pro děti i dospělé – mj. doplňování tvarů z kartonu, lepení vajíček, kytiček apod., pletení pomlázky a zdobení vajíček, vytváření malovaných kraslic žehličkou aj., předvádění - kolovrat – plstění, ubrousková metada na kameny, ochutnávky čerstvých - velikonočních a dalších pokrmů - mazance, nádivka, řezy ve tvaru vejce, vdolky, škvarkové placky, zelné placky, bramborové buchty, sladké medové řezy, koláčky. Hudební doprovod: Jarmila Vlková (harmonika, zpěv) Návštěvníci si na obou místech mohou sami vyzkoušet základní techniky staré řemeslné velikonoční práce a odnést si domů vlastnoručně zhotovený výrobek. Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky, starosty Městské části Praha 7 Jana Čižinského a s podporou ministerstva a zemědělství.

> Otevírací doba

9:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 7
Ulice: Kostelní

> Komentáře