Slavnosti mlsných jazýčků na zámku Loučeň | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Slavnosti mlsných jazýčků na zámku Loučeň

Foto: archiv zámku Loučeň

> Termín

3.10.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

V sobotu 3. října 2015 se bude na zámku Loučeň konat akce s názvem Slavnosti mlsných jazýčků. A jako v předchozím letech, tak ani letos nebude chybět sklizeň bonbonovníku, stavba hradu z kostek cukru, soutěže pro děti,… Král Mlsoň, který je znám pro svou vášeň k dobrému jídlu, zve lid z dálky i z blízka na své pohádkové království, kde se budou tato slavnost konat. Program bude na nádvoří zámku a u toho nesmí chybět královský rádce a ochutnavač, Paštikoslav Svačina a světoznámá odbornice na gastronomii, paní Dobromila Rajská. Program se bude odehrávat v doprovodu královského orchestru, kde uvidíte dirigenta Zvonimíra Veselku. Dorazí také královská kuchařka Aninka, která možná prozradí královské recepty a uvaří tajné lektvary. Připravené jsou také soutěže v pojídání Čápů s mákem nebo Vtipné kaše. Pro děti je připravené dětské pohádkové putování, kde v parku potkají Ježibabu z perníkové chaloupky, princeznu Ladu, Sněhurku, Hloupého Honzu nebo vodníka. Každá pohádková bytost má připravený nějaký ten úkol a pokud splníte všech 5 úkolů, obdržíte v cíli od kuchaře Jiříka odměnu. Co by to bylo za pohádkové království bez pohádek? Pro děti jsou připravené dvě pohádky a to pohádku Jak zvířátka vařili dort pro krále Mlsoně (ve 12.00 h.) a Lesní pohádka víly Amálky (ve 14.00 h.). Rarity v pohádkovém království Pro návštěvníky jsou připravené rovnou dvě rarity a to je: - sklizeň bonbonovníku – první sobotu v říjnu dozraje na Loučeni bonbonovník a to je okamžik na který se těší především děti, protože nikde jinde bonbonovník neroste, - stavění královského hradu z kostek cukru – okolo 12. hodiny mohou návštěvníci začít stavět hrad z kostek nebo největší komín z kostek cukru. Návštěvníci si tuto činnost velice oblíbili a proto budou moci stavět až do ukončení programu. Prohlídky zámku Pro návštěvníky jsou také připravené prohlídky zámku a to s kuchařkou Aninkou nebo s komorníkem. A nebude chybět ani čokoládová prohlídka nebo prohlídka s ochutnávkou vín! Brány zámeckého areálu se otevřou v 10.00 a kouzelný klíč zavře pohádkové království v 17.00 h. Program začne v 11. hodin a jeho konec nastane v 16. h. Vstupné je jednotné a to 50 Kč.

> Otevírací doba

10.00-17.00
11.00-16.00 program

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Loučeň
Ulice: Loučeň 1
Telefon: 325 585 228
E-mail: [email protected]

> Komentáře