Galerie Hrádek "Prostor her a inspirace" | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Galerie Hrádek "Prostor her a inspirace"

> Fotogalerie

> Otevřeno

červenec, srpen, září

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

V roce 2015 jsme zrenovovali barokní špýchar a vytvořili v něm prostor her a inspirace hrádeckou historií určený převážně dětem ve věku 3 až 10 let. Podle reakce návštěvníků, se ale může zabavit každý hravý bez rozdílu věku. V bezprostřední blízkosti Galerie Hrádek se nachází adventure golfové hřiště, kde se mohou zabavit i starší děti. V Galerii Hrádek se nachází: Zámecká herna komtesy Adély a Jana Ferdinanda Inspirací stala komtesa Adéla Des Fours, která žila na hrádeckém zámku v 1. pol. 19. století. Jan Ferdinand byl její předek, který v roce 1731 koupil zámek a přestavěl jej do podoby, která je vidět do současnosti. Děti si mohou hrát na dámy, gentlemany, krále, rytíře, napoleonské vojáky. Dozvědět se o stylu oblékání, o stolování, o písmu, o hierarchii šlechty, zkoušet si kostýmy ušité podle doby biedermeier… Dětská naučná herna Františka Pravdy František Pravda (vlastním jménem Vojtěch Hlinka) je další významnou hrádeckou osobností. V roce 2017 byly jeho dvě významná výročí, a to 200 let od jeho narození a 170 let příchodu do Hrádku. František Pravda byl knězem, výrazným spisovatelem venkovských povídek 2. pol. 19. století a vychovatelem panského synka Otakara Sturmfedera. K výročí realizovala Obec Hrádek výstavu inspirovanou Pravdovo pedagogickou činností. František Pravda byl velmi zdatný pedagog, který svého slabomyslného svěřence Otakara vzdělával pomocí hry (např. na kupecký krám) a praktických ukázek přírodopisu, zeměpisu, mineralogie apod. Doprovodná výstava hraček pro malé i velké kluky zapůjčená od Romany Mathausové a z Klubu Panenky ČR. RECENZE MAMINKY LUCKY Už jste někdy byli na zámku, který je pro děti jako stvořený? V létě jsme putovali Šumavou a objevili jsme Zámek Hrádek u Sušice. A právě tady vznikla před pár lety Galerie Hrádek - Prostor her a inspirace. Galerie má tři patra - v prvním patře budou nadšené hlavně holčičky, které si tady mohou hrát na princezny a vyzkoušet nejrůznější šaty a doplňky v zámecké ložnici. Můžete se také podívat na královské stolování, posedět na trůnu nebo se pohoupat na houpačce. Jak správně tušíte, druhé patro je určeno zejména klukům. I pro ně jsou zde připraveny kostýmy, takže na vás možná vykoukne malý voják nebo rytíř.I kluci se bohatě zabaví, například si vyzkouší střelbu z kuše nebo luku. V posledním patře se nachází Dětská naučná herna Františka Pravdy, který byl významný učitel, a proto si tady děti mohou hrát na přírodovědce, botaniky, mineralogy a v kupeckém krámu třeba na obchodníky. Galerie Hrádek byla vytvořena pro děti zejména od 3 do 10 let, ale zabaví se zde každý, i dospělý. S dřevěnou káčou jsme si všichni vyhráli opravdu dlouho. A poslední tip na závěr - v blízkosti Galerie je Adventure golfové hřiště, které jistě ocení starší děti.

> Otevírací doba

červenec - srpen: 10:00 - 17:00
5., 6., 7., 14., 19., 20., 21. září: 10:00 - 17:00

> Kontakt

Kraj: Plzeňský kraj
Město: Sušice
Ulice: Hrádek 1
Telefon: +420 725 083 093
E-mail: [email protected]

> Komentáře