Rozhledna Krásno | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Krásno

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Pár kilometrů od obce Krásno, uprostřed Slavkovského lesa stojí jedna z nejpozoruhodnějších rozhleden u nás. Unikátní tvar pětadvacetimetrové věže, jejíž spirálovité schodiště se neobvykle vine po vnějším obvodu, může připomínat babylonský zikkurat. Byl jsem zde Aktivitu navštívilo 64 lidí Počet hvězdiček je: 3/5. Hodnoceno: 61x.Počet hvězdiček je: 3/5. Hodnoceno: 61x.Počet hvězdiček je: 3/5. Hodnoceno: 61x.Počet hvězdiček je: 3/5. Hodnoceno: 61x.Počet hvězdiček je: 3/5. Hodnoceno: 61x. 3/5 (61 hodnocení) Stavbu rozhledny podnítila ve třicátých letech hospodářská krize. Občané Krásna se chtěli ubránit nezaměstnanosti, a tak se rozhodli na vrcholu kamenitého svahu ve výšce 777 metrů nad mořem postavit rozhlednu, odkud by byl lepší výhled po romantickém okolí Slavkovského lesa. Roku 1934 byla rozhledna slavnostně otevřena a dostala jméno říšského kancléře Adolfa Hitlera. Ještě dnes se jí také někdy říká Hitlerka. Původně turistům sloužila nedaleká chata s restaurací. Ta se však do dnešních dnů nezachovala. Z rozhledny můžete obdivovat pěkný kruhový výhled na vrcholky Slavkovského lesa, Tepelskou vrchovinu, kopce kolem Karlových Varů, Sokolova a Mariánských Lázní. Na severu v pozadí vystupují Krušné hory. Orientaci v krajině ulehčují keramické tabulky s popisem a vyobrazením, které jsou umístěny po obvodu vyhlídkového ochozu. K věži, na jejíž vrchol vede stodvacet schodů, se nejlépe dostanete buď z Krásna po žluté značce, nebo od hřbitova, podél Dlouhé stoky. Rozhledna je volně přístupná.

> Otevírací doba

volně přístupná

> Kontakt

Kraj: Karlovarský kraj
Město: Krásno
Ulice: Krásenský vrch

> Komentáře