Levandulový statek Bezděkov | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Levandulový statek Bezděkov

> Otevřeno

červen, červenec

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Hlavní levandulová sezóna je každý rok od konce června do půlky července. V tuto dobu jsou levandule v tom nejkrásnějším květu. Každý rok se ale doba kvetení může o nějakou dobu lišit, v závislosti na počasí, na sluníčku. Pokud tedy nechcete být zklamáni a přijet se potěšit z kvetoucích levandulí na jistotu, je dobré sledovat náš Facebook, kde se snažíme tyto aktuální informace vždy doplňovat. Když už k nám do Bezděkova zavítáte, na začátku vesnice můžete jako první navštívit náš fialový baráček. Ten jsme v roce 2017 zrekonstruovali z původního nevyužívaného obecního úřadu s hasičskou zbrojnicí. V horním patře je levandulová galerie s krásnými fotografiemi a obrazy, informacemi o pěstování levandule a o našich začátcích. Dole se nachází obchůdek, kde si můžete zakoupit některý z našich voňavých výrobků z levandule a vedle je také možno nakouknout do destilerie, kde každoročně destilujeme cenný levandulový olej a květovou vodu. To vše je pro Vás k dispozici vždy během hlavní sezóny, tzn. květen - srpen, dle otvírací doby. Podle šipek se dále dostanete na naše levandulová políčka.Ty máme dvě, jedno menší čítající cca 2 500 keřů a druhé větší, které každoročně dosazujeme, nyní má cca 24 000 keřů. Auta prosím nechte na vyhrazeném parkovišti, které je v těsné blízkosti většího pole. Procházet a kochat se levandulemi zde můžete volně, stačí dávat pozor na keříky, abyste jim vy, vaše děti nebo zvířecí miláčci neublížili. Věříme, že si to takto užijete nejlépe. K odpočinku vám poslouží dřevěné altánky s posezením. Na menším políčku je vybudovaná pergola, kde můžete během sezóny ochutnat levandulové speciality a osvěžit se tak např. levandulovou limonádou, zmrzlinou, levandulovým vínem, pivem či kávou a zakousnout i něco malého na zub. Pokud si chcete užít pěknou procházku a výhled na levandulová pole také seshora, měli byste se vydat po trase naší Levandulové stezky, kde se cestou dozvíte nějaké zajímavosti, procvičíte svaly i znalosti a zahrajete si naučné hry. Na konci stezky je k dispozici samoobslužný lesní bar, kde je možné posedět, opéct si něco dobrého na ohni nebo i přenocovat:-) Stezku je možné navštěvovat celoročně, občerstvení v lesním baru pro vás pravidelně doplňujeme, s výjimkou zimních měsíců, kdy mrzne. Kdo si chce užít levandulové občerstvení v těchto studených měsících v teple, může zavítat do 5 km vzdáleného zámeckého městečka Úsov, na jehož náměstí jsme otevřeli naše další Levandulové bistro. Mysleli jsme zde opět i na vaše nejmenší, pro které je zde připravený dětský koutek. V letních měsících je možnost posedět také na venkovní terase.

> Otevírací doba

Viz info na webu.

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Úsov
Ulice: Bezděkov 6
Telefon: +420 604 744 534
E-mail: [email protected]

> Komentáře