Kam s dětmi? Jednoznačně na pouť | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi? Jednoznačně na pouť

Nepřeberné množství atrakcí, všudypřítomná dětská radost a smích, vůně cukrové vaty a podobných pamlsků, vždy se usmívající přívětivá obsluha kolotočů a příjemná atmosféra. Tak to je pouť.

Na pouť jednoznačně musíte. Přes to vlak nejede. Pro malé dítě je tato kratochvíle pohlazením na duši a pro jeho rodiče možnost, jak utratit všechny peníze, co má na jídlo a na nájem.

Na pouti je nejlepší to, že za úplatu můžete dítě odložit například do skákacího hradu a zde ho zanechat, dokud nepadne vyčerpáním a nebo dokud vám nedojdou peníze, protože pod ten kotel jménem skákací hrad, se musí neustále přikládat.

Jestliže dítě ze skákacího hradu vyskočí ven a začne zdrhat, máte možnost, poté, co dítě odchytnete, umístit jej do atrakce, ze které už nezdrhne.

Zde je třeba přistupovat ke každému dítěti individuálně podle věku a jeho možností. Jestliže vaše dítě ovládá chůzi a základní povely jako je: „K noze, nežer to nebo ne, nesmíš“, vaše vyhlídky na pouti jsou příznivější, než když vám v kočárku řve mimino, se kterým vás na žádnou atrakci beztak nepustí (možná za úplatu).

Nejlepší v tomto směru jsou klasické houpací klece. Dítě beztrestně umístíte do klece a toto má možnost se v kleci pohoupat. Takové dvouleté dítě sice s klecí ani nehne, ale zase z ní nezdrhne a vy máte chvilku klid. Tak se to rodičovství dělá.

Pokud máte výčitky, že dítě je už hodinu v kleci a řve, máte možnost se aktivně zapojit do jeho zábavy. Taková asi nejklasičtější rodinná atrakce je autodrom. Posadíte sebe i dítě do autíčka  za stovku do sebe po dobu pěti minut necháte narážet otravnými adolescenty, kteří pilotují ostatní autíčka.

Pokud nejste zatížení na adrenalin, nabízí se rovněž dnes již kultovní aktrakce – labutě. To je takové klidné a pokud vám dítě z labutě nevyskočí, tak to prohloubí váš vztah. Dítě si v poklidu tahá za páčku, která navádí labuť nahoru a dolů a vy v poklidu šálíte závratě.

Vedle atrakcí, nabízí pouť taktéž gurmánský zážitek. Studený párek v rohlíku s hořčicí a nebo mastný langoš nasytí nejen vás, ale taktéž vašeho potomka, jehož průjem bude od té chvíle pouze otázkou času. Navíc mu můžete koupit cukrovou vatu.

Ulepené dítě od hlavy až patě od cukrové vaty s náběhem na průjem a znavené z nekonečného řevu v houpací kleci je zadostiučinění k té prázdné peněžence, která před příchodem byla narvaná penězi. Inu, zábava na pouti něco stojí, ale co byste pro své dítě neudělali. 

Pro Kam s dětmi sepsal Dominik Landsman alias Moderní fotr, autor Deníčku moderního fotra

Jeho předchozí článek si můžete přečíst zde

10. 6. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře